met W4Y naar Bobbejaanland – 28.07.2023

Tijdens de vakantiemaanden namen vrijwilligers van WeCare4Youth een aantal jongeren van “De Zijsprong” op sleeptouw voor een dagje uit naar Bobbejaanlaand. In deze instelling in Merksem, een samenwerking tussen Agentschap Jongerenwelzijn en Fedasil, verblijven niet-begeleide minderjarige vluchtelingen tussen 15 en 18 jaar oud. In deze residentiële leefgroep verzorgt WeCare4Youth ook vrijwilligerswerk buiten de vakantiemaanden.

Het was ons opgevallen dat deze jongeren, opgenomen omwille van een verhoogde kwetsbaarheid, bijzondere zorg en begeleiding nodig hebben. Om aan te tonen dat er in België ook mensen zijn die zich hun lot aantrekken en hen willen begeleiden naar een goede toekomst, werden tijdens de vakantieperiode enkele gezamenlijke activiteiten opgezet … en dit uitstapje was er één van.

Op 28 juli 2023 werd met drie auto’s en een camionette van “De Zijsprong” een trip naar Bobbejaanland ingepland. Begeleiders voor WeCare4Youth waren Linda, Francis en Leen. Na aankomst stapte het gezelschap direct naar de zweefmolen en de stemming zat er meteen in. De jongeren konden de 40 attracties naar believen ervaren. Ze trokken van de ene naar de andere attractie: het Reuzenrad, de monorail, de Koggemolen, Horse Pedalo El Paso, de kettingmolen, een bootvaart, de Sledge Hammer en ga zo maar door. Ook Linda en Francis waagden zich in enkele attracties, Leen bleef met de twee voeten op de grond.

Het werd voor de jongeren een dag vol plezier en adrenaline. Vermoeid, maar gelukkig, reisde het gezelschap aan het eind van de dag terug naar “De Zijsprong” in Merksem.

Tekst en foto’s: Leen van ’t Hof & Hugo De Hoon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven